سئول: مانورهای نظامی آمریکا میتواند به آزمایشهای موشکی کره شمالی منجر شود
وزارت دفاع کره جنوبی اعلام کرد ممکن است پیونگ یانگ در پاسخ به مانورهای نظامی آمریکا به آزمایش موشکی جدیدی دست بزند.
به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از اسپوتنیک، با اینکه به نظر میرسد تنشها در شبه جزیره کره پس از جدال لفظی سران آمریکا و کره شمالی در چند روز گذشته فروکش کرده باشد، سئول هشدار داده است در صورتی که سران پیونگ یانگ بار دیگر افزایش فعالیتهای نظامی آمریکا را مشاهده کنند، ممکن است آزمایش موشکی دیگری از جانب این کشور صورت بگیرد.
روز چهارشنبه، رسانههای کره جنوبی اعلام کردند مانورهای موسوم به «نگهبان آزادی» از روز دوشنبه هفته آینده آغاز خواهد شد. وزارت دفاع کره جنوبی در بیانیهای خطاب به قانونگذاران این کشور گفت: «این احتمال قوی وجود دارد که کره شمالی در اعتراض به تازهترین قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد و مانورهای نگهبان آزادی دست به تهدیدهای استراتژیک یا تاکتیکی بزند.»
روز سهشنبه، برایان بِکِر – تحلیلگر رادیو اسپوتنیک – گفت مانورهای نظامی که در آن نیروهای آمریکا حمله به کره شمالی را شبیهسازی میکنند، برای پیونگ یانگ خوشایند نیست.
وی گفت: کره شمالی در حال «برنامهریزی برای طرحی موسوم به محاصره آتشین بوده است که میتواند به پرتاب موشکهای بالستیک قارهپیما به جزیره گوآم منجر شود. با اینحال، کیم جونگ اون – رهبر کره شمالی – گفته است این برنامهها را مورد بازبینی قرار داده است و پیش از اتخاذ تصمیم، منتظر خواهد ماند تا ببیند آیا آمریکا به اقدامات خطرناک و تحریکآمیز خود ادامه خواهد داد یا خیر.»
جان دلوری – تحلیلگر دانشگاه یونسی سئول – روز دوشنبه در گفتگو با لس آنجلس تایمز گفت تصمیم رهبر کره شمالی برای توقف برنامه حمله به پایگاه هوایی اندرسن آمریکا در جزیره گوآم «نشانه بسیار مثبتی است.» با اینحال، وی گفت کیم جونگ اون «برای مقابله به مثل، منتظر اقدام از جانب طرف آمریکایی است.»
در این میان، جوزف دانفورد – رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا به مون جائه این -- رئیس جمهور کره جنوبی – گفته است باید از طریق اعمال فشار دیپلماتیک و اقتصادی بر کره شمالی، این کشور را از توسعه برنامه هستهای خود منصرف کرد. با اینحال، در صورتی که این روشها کارساز نشوند، آمریکا گزینههای نظامی را برای مقابله با کره شمالی بررسی کرده است.
تحلیلگر اسپوتنیک گفت هشدار ترامپ مبنی بر واکنش با «آتش و خشم»، تهدیدی غیرمستقیم درباره وقوع جنگ هستهای بوده است. این تحلیلگر معتقد است چنین سناریویی منجر به تکرار قتلعام در کره شمالی در قرن بیست و یکم خواهد شد. گفته میشود در خلال درگیریهای نظامی میان کره شمالی و آمریکا در سالهای 1950 تا 1953، آمریکا نزدیک به 10 تا 15 درصد جمعیت این کشور را به قتل رساند. این درگیریها اکنون در آمریکا به عنوان «جنگ کره» و در کره شمالی به نام «جنگ آزادسازی میهن» شناخته میشود.
به باور این تحلیلگر، با اینکه رسانهها گزارش میدهند کره شمالی گوام را تهدید کرده است، اغلب به این موضوع اشاره نمیشود که جزیره گوآم در حقیقت خنجری است که شبه جزیره کره را نشانه رفته است؛ زیرا بمبافکنهای استراتژیک آمریکا که میتوانند علیه چین و یا کره شمالی به کار گرفته شوند، در این جزیره کوچک مستقر شده اند.
روز چهارشنبه، موسسه خدمات سلطنتی انگلیس –اتاق فکر دفاعی و امنیتی انگلیسی – گزارش جدیدی منتشر کرد که در آن هشدار داده شده است به دلیل «بیثباتی رفتاری و ناشکیبایی دونالد ترامپ -- رئیس جمهور آمریکا – اکنون احتمال وقوع مجدد جنگ کره وجود دارد.»
انتهای پیام/
- ۹۶/۰۵/۲۶