< چرا آمریکا و عربستان سعودی، کویت را علیه ایران تشویق می‌کنند؟ :: (معلم جاوید (طرح مطالعاتی شهید مطهری

(معلم جاوید (طرح مطالعاتی شهید مطهری

محور فراخوان مقالات ومسابقه انشاء نویسی اعلام شد-برای پوستر طرح بدهید- فامه ام ابیها

اللّهُمَّ كُنْ لِوَلِيِّكَ الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَنِ صَلَواتُكَ عَلَيْهِ وَعَلى آبائِهِ في هذِهِ السّاعَةِ وَفي كُلِّ ساعَةٍ وَلِيّاً وَحافِظاً وَقائِدا ‏وَناصِراً وَدَليلاً وَعَيْناً حَتّى تُسْكِنَهُ أَرْضَك َطَوْعاً وَتُمَتِّعَهُ فيها طَويلاً

چرا آمریکا و عربستان سعودی، کویت را علیه ایران تشویق می‌کنند؟ :: (معلم جاوید (طرح مطالعاتی شهید مطهری .......................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

دبیر خانه جدید همایش معلم جاوید- اصفهان - میدان قدس - خیابان ابن سینا- پشت بیمارستان امین - آستان درب امام

(معلم جاوید (طرح مطالعاتی شهید مطهری

محور فراخوان مقالات ومسابقه انشاء نویسی اعلام شد-برای پوستر طرح بدهید- فامه ام ابیها

(معلم جاوید (طرح مطالعاتی شهید مطهری

محور فراخوان مقالات ومسابقه انشاء نویسی اعلام شد-برای پوستر طرح بدهید- فامه ام ابیها

آدرس :www.moalemejavid1@chmai.ir/ کانال تلگرام: @moalemejavid/ کانال سروش: معلم جاوید

(معلم جاوید (طرح مطالعاتی شهید مطهری

پوستر فراخوان همایش معلم جاوید -
با 09138109484 از ساعت 19 الی 22 تماس بگیرید.

نماهنگ تصویری/ فرم /پوستر همایش هم روی از روی محل منو دانلود کنید
آدرس :www.moalemejavid1@chmai.ir
کانال تلگرام: @moalemejavid
کانل سروش: معلم جاوید



آهنگ
آهنگ اول:
..ی...
آهنگ دوم:
ی...
تبلیغات
Blog.ir بلاگ، رسانه متخصصین و اهل قلم، استفاده آسان از امکانات وبلاگ نویسی حرفه‌ای، در محیطی نوین، امن و پایدار bayanbox.ir صندوق بیان - تجربه‌ای متفاوت در نشر و نگهداری فایل‌ها، ۳ گیگا بایت فضای پیشرفته رایگان Bayan.ir - بیان، پیشرو در فناوری‌های فضای مجازی ایران
ملازمان حرم 313

حرف دل

سایت جامع فرهنگی
مذهبی شهید آوینی Aviny.com عمارنامه : نجوای دیجیتال بصیرت با دیدگان شما AmmarName.ir
معبر سایبری فندرسک


استخاره آنلاین با قرآن کریم

['entezarezohoor d8'-'entezarezohoorb3'-'nabi'-'bnazanin'-'broya'-'byekan'-'btraffic'-'bbcnassim']

سوپر کد مرجع کد و قالب های زیبا

گردا سایبری خیبر

Google Pagerank, SEO tools images/bjrzvdqp1

مرجع معرفی و نقد معارف آیین یهود، مبانی صهیونیسم و سیاست های ضداسلامی فرق و جریان های معاند

پیوندها
همایش
:
:

چرا آمریکا و عربستان سعودی، کویت را علیه ایران تشویق می‌کنند؟

گروه فرهنگی صبح امید | شنبه, ۳۱ تیر ۱۳۹۶، ۰۹:۰۹ ب.ظ
اسپوتنیک گزارش داد؛

 

خبرگزاری روسی اسپوتنیک در مطلبی به بررسی علت اقدام اخیر کویت علیه ایران و پیامدهای آن برای دو کشور پرداخت.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، یک تحلیلگر و کارشناس مسائل سیاسی در گفتگو با اسپوتنیک، درباره تازه‌ترین جنجال در منطقه خلیج فارس، اینبار میان ایران و کویت، اظهار نظر کرد. وی در این مصاحبه گفت کدام کشورها در پس پرده این ماجرا بوده اند و کدام کشور از پیامدهای این موضوع، بیشترین زیان را خواهد دید.

روز پنجشنبه، کویت در یادداشتی دیپلماتیک به سفارت ایران اعلام کرد اداره امور نظامی و فرهنگی ایران به زودی تعطیل خواهد شد. در این یادداشت همچنین آمده است 15 دیپلمات ایرانی، باید ظرف 45 روز خاک کویت را ترک کنند. به این ترتیب، تنها 4 دیپلمات ایرانی در کویت باقی خواهند ماند.

وزیر اطلاعات کویت در بیانیه‌ای اعلام کرد این اقدام «در رابطه با قوانین دیپلماتیک و مطابق با کنوانسیون وین درباره روابط این کشور با جمهوری اسلامی ایران» انجام شده است.

بر اساس گزارش رسانه‌ها، این اقدامات در پی محکومیت اعضای یک گروه، که ادعا شده است اعضای کویتی آن متهم به داشتن ارتباط های اطلاعاتی با ایران و حزب الله شده بودند، انجام شد.

وزارت امور خارجه ایران در واکنش به این مسئله، کاردار کویت در ایران را احضار کرد. ایران با رد کردن این ادعاها، اعلام کرد اقدامات صورت گرفته از جانب مقامات کویتی، به خصوص در شرایط کنونی منطقه، ناامید کننده بوده است.

بهرام قاسمی – سخنگوی وزارت خارجه ایران – گفت: «ما انتظار داریم کویت به جای نشان دادن واکنش به فشارها و تشدید تنش‌ها، عاقلانه عمل کند.»

یک تحلیلگر سیاسی ایرانی در مصاحبه‌ای با اسپوتنیک گفت روشن است که فشارهای عربستان سعودی موجب اتخاذ این تصمیم از جانب مقامات کویتی شده است.

مقامات ایرانی درباره این تحقیقات در کویت و هرگونه تغییری که در روابط دو کشور صورت گرفته است، مطلع نشده بودند. نماینده قانونی ایران نیز از این مسائل آگاهی نداشته است.

این تحلیلگر سیاسی یادآوری کرد پیشتر نیز ادعاهای بی‌اساسی علیه ایران مطرح شده است. وی افزود ایران در آزادسازی بخش‌هایی از کویت از اشغال صدام حسین نقشی مهم ایفا کرده است.

وی به اسپوتنیک گفت: «ایران هرگز قصد کشورگشایی و اشغال بخش‌هایی از کشورهای مستقل و نیز نابودی دولت‌های آن‌ها را نداشته است.»

وی افزود: «به همین دلیل، این رفتار کویت کاملا بی اساس است و تنها از فشار عربستان سعودی ناشی شده است. عربستان نمی‌تواند با این مسئله کنار بیاید که کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس، از جمله قطر و کویت، با ایران روابط مناسبی داشته باشند. عربستان سعودی بر کویت و رسانه‌های این کشور فشار بسیار زیادی اعمال کرده است.»

این تحلیلگر سیاسی توضیح داد تا کنون کویت یک سیاست خارجی بسیار معقول و عادی مد نظر قرار داده بوده است. با این‌حال، اکنون این کشور تحت فشار بسیار از سوی عربستان سعودی قرار گرفته است. همانگونه که قطر نخستین هدف سعودی‌ها بوده است، اکنون کویت هدف این فشارها قرار گرفته است. سعودی‌ها نمی‌توانند نقش مهم کویت را در حل بحران قطر، در مذاکرات یمن و در مسئله هماهنگی دیپلماتیک با ایران در شورای همکاری خلیج فارس تحمل کنند. کویت، بر خلاف قطر، از استقلال بسیار کمتری برخوردار است.»

یک تحلیلگر سیاسی دیگر گفت کویت تنها کشوری خواهد بود که از اقدام سیاسی خود آسیب خواهد دید و در عین حال، این مسئله هیچ تاثیری در شرایط اقتصادی ایران نخواهد داشت.

وی در گفتگو با اسپوتنیک گفت: «واضح است این اقدامات کویت که با هدف کاهش روابط دیپلماتیک با ایران صورت گرفته است، از جانب آمریکا و عربستان سعودی به مقامات این کشور دیکته شده است. همانگونه که می‌دانیم، دونالد ترامپ – رئیس جمهور آمریکا – در سفر خود به خاورمیانه، دیداری مهم با سران شش کشور عربی حوزه خلیج فارس در ریاض انجام داد. ترامپ درخواست کرد این کشورها روابط دیپلماتیک خود با ایران را قطع کنند و یا دستکم روابط خود را با تهران کاهش دهند. قطر نخستین کشوری بود که به دلیل سرپیچی از این فرمان، تنبیه شد.»

با این‌حال، وی توضیح داد قطر در برابر فشارهای عربستان سعودی و آمریکا مقاومت کرد. اما کویت که در مقایسه با همسایگانش، کشوری با تراکم جمعیت اندک است، ترجیح می‌دهد در برابر فشارهای ریاض و واشنگتن ایستادگی نکند. حال، خطر اینجا است که اقدام سیاسی این کشور، منجر به افزایش بیشتر تنش‌ها در منطقه و میان کشورهای عربی و ایران شود.

ایران در 30 سال گذشته روابط دوستانه و مناسبی با قطر برقرار، و از ایجاد هرگونه تیرگی در روابط پرهیز کرده است. بر اساس گفته‌های این تحلیلگر سیاسی، در سال 1990 و در پی حمله صدام حسین به کویت، سفارت ایران در کویت به بیش از 100 زن – از جمله همسر و فرزندان امیر کویت و برادرانش – پناه داد و آن‌ها را برای اقامت موقت، به ایران فرستاد. متاسفانه اکنون مقامات کویت این رویداد را فراموش کرده اند و اتهامات بی‌اساسی را که عربستان به آن‌ها دیکته کرده است، بیان می‌کنند.

این کارشناس مسائل سیاسی افزود: «کویت تنها کشوری خواهد بود که از اقدام سیاسی خود زیان خواهد دید. ایران کشوری پهناور و قدرتمند است و به سادگی می‌تواند بر این بحران فایق آید. کویت در سیاست خارجی ایران در اولویت قرار ندارد و کاهش روابط دیپلماتیک میان دو کشور هیچگونه تاثیری برای تهران نخواهد داشت.»

وی توضیح داد میان ایران و کویت روابط تجاری و اقتصادی عمیقی وجود ندارد و روابط دو کشور بیشتر در بحث سیاسی و فرهنگی خلاصه می‌شود. به این ترتیب، این اقدام مقامات کویت، اقتصاد ایران را تحت الشعاع قرار نخواهد داد.

این تحلیلگر سیاسی درباره محکومیت اعضای این گروه دستگیر شده و ادعاهای جاسوسی اعضای آن برای ایران، خاطر نشان کرد ایران برای جمع‌آوری اطلاعات از کویت هرگز هزینه نمی‌کند و به این دلیل، این ادعاها و اتهامات غیرمنطقی و بی‌اساس است.

وی به اسپوتنیک گفت: «کویت کشوری نیست که ایران از منابع خود در تلاش برای جمع‌آوری اطلاعات از آن استفاده کند. این کشور نه ارتش قدرتمندی دارد و نه زیرساخت‌هایی مانند نیروگاه‌های اتمی. این کشور برای سرویس امنیتی ایران اهمیت چندانی ندارد. به همین دلیل، هرگونه اتهام و ادعای جاسوسی از کویت پوچ و بی‌اساس است.»

این تحلیلگر سیاسی افزود سناریوی دستگیری و محکومیت این چند نفر و مرتبط کردن آن‌ها با ایران پیشتر از جانب آمریکایی‌ها و سعودی‌ها طرح‌ریزی شده است. یکی از اهداف این سناریو، هموار کردن راه برای قطع روابط کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس با ایران است.

این کارشناس همچنین گفت ممکن است رشد سریع جمعیت مسلمانان شیعه در کویت دلیلی برای این اقدام دولت این کشور علیه ایران بوده باشد. مسلمانان شیعه نزدیک به 40 درصد کل جمعیت کویت را تشکیل می‌دهند. مقامات کویتی نمی‌خواهند توجه این مسلمانان به ایران جلب شود. به این دلیل، آن‌ها می‌کوشند نفوذ ایران در این کشور را کاهش دهند.

  • گروه فرهنگی صبح امید

کد ِکج شدَنِ تَصآویر